la cofradia
best documentaies in spain
 

Albert Mercadé

albert mercade

Documentalista

www.filmsdart.net

blog

albertmercade@hotmail.com

 

Director artístic de la Fundació Arranz-Bravo, des del març del 2010.
Historiador i crític d’art.  Llicenciat en història de l’art per la Universitat de Barcelona, acabà els seus estudis de llicenciatura a la Universitat de la Sorbonne, París. És doctorand en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra i professor d’art modern a l’escola Eina de disseny.

És autor del catàleg raonat de l'escultor Joan Rebull (premi ACCA, 2011), l’assaig Matèria reservada. Artistes catalans i les biennals de Venècia (Premi ACCA 2009, Col·lecció l’Arquer, Grup 62, Barcelona), junt amb J. F. Yvars, i de les monografies dedicades als pintors Eduard Arranz-Bravo (Tecla Sala, 2005), Josep Guinovart (La Vanguardia, 2008), Joaquim Vayreda (La Vanguardia, 2008) i Oriol Sàbat (Insòlit, 2008) 

Així mateix, ha elaborat estudis en diferents publicacions sobre l’obra d’Antoni Clavé (“Antoni Clavé. Un cartelista comprometido”, CEASEX, Madrid, 2009), Miquel Gelabert (Fundació Arranz-Bravo, Barcelona, 2009), Arranz-Bravo (“L’obra gràfica d’Arranz-Bravo, 2007 i Arranz-Bravo: recorregut per la passió”, Fundació Arranz-Bravo, Barcelona,  2009) i Albert Ràfols Casamada (“La obra gráfica de Albert Ràfols-Casamada”, Casa de la Moneda, Madrid, 2008).

També ha comissariat exposicions a la Fundació VilaCasas (Jiménez Balaguer. L'emergència del Signe, 2012), a la Fundació Palau (Joan Rebull. Dibuixos, pintures i gravats, 2012) la Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell (Jaume Mercadé. Dibuixos i joies, 2009), a la Fontana d’or de la Caixa de Girona (Jaume Mercadé, paisatges. 2005) i al museu d’art contemporani Can Sisteré de Santa Coloma (Identitats Glocals, 2007 i U d’Utopia, 2009).

Escriu regularment a la revista Bonart de Girona, però també ho ha fet a les revistes Serra d’orRevista de Catalunya o Descord.

Des de l’any 2005 dirigeix la productora FILMS D’ART, dedicada a l’elaboració de documents audiovisuals pel món de les arts i de la cultura

 
     
films per a museus
   
 
La Cofradia home Museus exposicions contacte facebook page castellano english visiteas virtuales